fredag 28. januar 2011

"Sladrespalten"?

Hjemme hos Claussen. Jeg elsket at de hadde skilt til toalettet.
Dette er klokken i stua vår. Det som er fantastisk med den er at den står på kl. 5 hele tiden. Sekund-viseren tikker fram og tilbake, og viser at tiden står stille hos rom 140. Vi skal aldri fikse denne klokken.





Regissør for Gardeperioden

Tenk om vår tid i Garden var en film. Eller, mange filmer. Dere som kjenner meg godt vet at jeg er film-interessert, så her har dere HMKG 2011, regissert av ulike regissører.


Steven Spielberg


HMKGs Musikktropp skal til Rendalen, men bussen forviller seg i skogen et sted. Uten kontakt med omverdenen skal gardistene komme seg fram til oppdraget gjennom skumle skog og fjell. Eskås, filmens protagonist, finner et eldgammel tempel, og til episk musikk av John Williams, finner vi ut at det er et stort romskip, som krasjlandet i Rendalen for 237 år siden. Alt er visuelle effekter, laget av det profesjonelle «Industrial Light & Magic». I frykt for romvesener som blir uheldigvis vekket til live av at Smørsting åpner et skummelt kammer, må Kp. 3-gardistene komme seg ut i live. Og ikke nok med det. Hvem hadde ikke trodd at dinosaurer fremdeles levde i Rendalen! Ikke rart det er smått med innbyggertallet der. I et stort og over-eksponert klimaks redder Illevold HMKG med en bataljon av Rendalen-jegere. Alle jegerne har science-fiction-aktige våpen.



Tom Cruise som Eskås
Tom Hanks som Smørsting
Harrison Ford som Føyen






Christopher Nolan



Bratlien blir fanget i Russland og blir psykologisk torturert. Torturkammeret ligger i en gigantisk lab der de tester forskjellige måter å gå inn i tankene til signaltrommeslagerne. Russerne er misunnelige på presisjonen til Musikk- og drilltroppen, at de vil suge ut informasjon fra signaltrommisene. Det vi, som seere, finner ut av er at russerne søker egentlig hevn for døden på Lenin (som de hevder at en signaltrommeslager forårsaket). Hele filmen får en kald og blå følelse, og handler mye om den mentale tilstanden til russerne og signaltrommeslagerne. Filmen har en kompleks historie, ikke vanlig kronologi og vi går inn i drømmene til alle signaltrommisene, og er utrolig forvirret. Filmen har også mange helikoptershots av Moskvas byggninger, og ofte viser signaltrommisene i pene dresser. (Dere vet, de har jo stil). En film om mørke fortider, besettelse, kaos og trøblete, komplekse karakterer.

Christian Bale som Bratlien
Aaron Eckhart som Vambeset
Al Pacino som Nordgård


Stanley Kubrick

Filmen tar for seg hele gardeperioden, og fokuserer på noen av gardistene som blir ordentlig dehumanisert. Filmen starter med klassisk musikk og Knowles som stirrer skummelt inn i kameraet. Han har monologen også. Filmen har ikke et konkret plot, men handler om Knowles som står imot befalet, og truer med å skyte dem med HK-en. Filmen har absolutt ikke en «happy ending». Knowles blir mentalt forstyrret og dreper 2-3 medgardister inne på badet. Hele gardeleiren blir sprengt til et lystig, klassisk stykke. En film som egentlig handler om parallellene mellom Knowles' oppførsel og myndighetene. Det er en film om konspirasjonene i Garden, om gjenfødelse, «enlightenment» og mye annet som er presentert gjennom mye skjult symbolikk. En film med stor status blant intelligente filmfanatikere.


Keir Dullea som Svensken på kjøkkenet
Jack Nicholson som Knowles
Petter Sellers som Kopperud


Michael Bay


Norum og Trondsen havner hos en blond kvinne på Blindern, som tilfeldigvis jobbet i Garden. (Vi finner ikke årsaken i filmen, men det spiller ingen rolle). De får hemmelig informasjon om Gardeleiren fra henne. Dere vet de to tilfeldige karene som går rundt i membran-jakke? De er amerikanske spioner, som planlegger et bombeangrep på Oslo for å sette frykt for terrorisme i nordmenns øyne. De finner ut at under KP. 2-bygget eksisterer det et U.S. Army research-senter. Filmen handler dermed om Norum og Trondsen, to buddies som skal redde Norge fra bomben. De havner i slåsskamper med folk i membranjakker. Alt er i slow-motion og med shaky kamera close-ups. Gutta får tak i ID-kortet til en kvinne fra Kp. 2, og får tak i bomben. Den mest påkostede scenen, som varer i 30 minutter, er en biljakt gjennom Karl Johan hvor Trondsen og Norum kjører med den stjålne bomben. De kjører en Ferrari. Kp. 2 kommer bak dem i helikoptere og prøver å skyte dem ned med missiler. De treffer Stortinget og Operaen. En av helikopterne krasjer i Colosseum kino, i en dyr og awezzzome CGI-scene. De 12 sekundene kostet 15 millioner. Masse eksplosjoner, slow-motion og bilder av kløfter senere, ender det opp med at bomben tikker av på svenskegrensen. Trondsen avslutter med en punchline før de går videre, i slow-motion, mens de tar på seg de kule solbrillene.

Bruce Willis som Norum
Ben Affleck som Trondsen
Scarlett Johansen som KP. 2 kvinne
Megan Fox som annen kvinne som de kommer over


Lars Von Trier


Jeg skal ikke si så mye om denne filmen, fordi den er så utrolig deprimerende. Filmen er i ren dogme-stil, og handler om kvinnene i troppen. En sterk og trist film med 18 årsgrense, som virkelig gir deg et helt ny forstålse for kvinner. Den blir bannet i Norge, og i flere andre land. Denne artistiske filmen vinner Gullpalmen i Cannes-festivalen.
(PS: Se filmen «Breaking the Waves» av Lars Von Trier. Eller «Dancer in the Dark» av den grunn).


Tim Burton

Det er desember, og mørket har lagt seg over Gardeleiren. Kp. 3 får ikke sluppet ut av leiren, pga det er noe eller noen som saboterer indretjenesten deres. Vi lærer at det er døde klovne-gjenferder på Gardeleiren som ikke får fred før de har fått det de vil ha, som tilhører dem. Rudi, som stilller Cola-gangen, oppdager en hemmelig dør bak Cola-automaten som leder ned til noe som heter U-plan. En gigantisk landsby, med en enorm fabrikk i midten, som drives av ekte Garde-dverger. Rudi trodde det var en myte, men Garde-dvergene eksisterer. De er de som driver alt i leiren. Strøm, mat, vann og den merkelige lukta ved matsalen. Ja, du gjettet riktig, den kommer fra den underjordiske fabrikken. Rudi og Arnesen oppdager også at den hemmelige gjenstanden som de døde klovne-gjenferdene trenger, er Gardens Hjerte. Men fjerner de den, så dør Gardeleiren. Ikke bare det, men Gardesjefen dør også. Og på et sted i filmen legges det et stort mørke over hele leiren. Det eneste som er hvitt, er snøen som faller ned, og skaper kulde for alle gardistene. Lederen for Gardens klovne-gjernferder, er egentlig et misforstått spøkelse som ingen liker. Filmen er et litt oppløftende, men fremdeles gotisk eventyr. Og alt blir komponert av geniet Danny Elfman.

Johnny Depp som Lederen for Gardens klovne-gjenferder
Christopher Lee som Gardesjefen
Helena Bonham-Carter som Rudi
Christopher Walken som Arnesen


Rolan Emmerich

Ingen solid story. Bare hele Oslo som faller sammen på en kreativ måte. Gardistene må redde Negassi og Åse, som er på slottsvakt, før hele byen raser sammen.

Dennis Quaid som Nybråten
Will Smith som Negassi
Matthew Broderick som Åse


Quentin Tarantino

Handlingen starter på velferden, som egentlig er en stor Big Kahuna Burger-sjappe. Plottet er om jakten på en veldig viktig gjenstand. En koffert som inneholder en ting som ville gjøre hele tjenesten utrolig lettere. Vi vet ikke hva det er, men mange fans har teorier på det. Ask ender opp i en slåsskamp med Huseby. Ask har et samurai-sverd. Hele scenen foregår på kubegang, og er en blodig og god koreografert kampscene med spansk gitar-score i bakgrunnen. Med det samme er Navestad på jakt etter kofferten, og flykter fra Børsting, som har tenkt til å drepe han av personlige grunner. Filmen har ikke en lineær historie i det hele tatt, så her gjelder det å følge med. Opp på dette har vi de to kompisene, Moen og Kavlie, som kjører rundt og prater om mat. Det som er interessant med denne filmen, er at alle de «gode» er kriminelle som er ute etter kofferten, mens antagonistene er enda verre. Hvem vet hva antagonistene har drevet med? Alt ender der det starter, med en Mexican standoff i Velferden, der alle de andre gardistene blir drept, og det ender med Moen, Navestad og Ask som kjemper for å få det som er deres.

Uma Thurman som Ask
Steve Buscemi som Navestad
Samuel L. Jackson som Moen
Tim Roth som Kavlie

James Cameron

På Ski-VM 2011 kommer Musikktroppen over en gigantisk robot som kommer fra fremtiden. Under Holmenkollen oppdager gardistene fremtidsportalen og gjennom den går de til en fremtid hvor hele Oslo ligger under vann. Alt er CGI. De oppdager i fremtiden at de må redde Oslo fra å synke ned i vannet, som kommer til å skje under VM-et. I fremtiden lever alle i undervannsstasjoner ved Grønland. Der oppdager Åmot hans livs kjærlighet, men det er mulig at denne kjærligheten ikke vil eksistere om de hindrer Oslo fra å falle ned på den dype havbunnen. Kjærlighetshistorien er en skikkelig teary-eyed tenåringshistorie som mange fjortisser elsker. Uansett, de beveger seg ut og inn av fremtidsportalen og skal prøve å stoppe den gigantiske roboten som nå vandrer i hovedstadens gater. Alt ender med en gigantisk slåsskamp mellom Munksgaard og roboten, rett ved åpningen av VM. Musikken er komponert av James Horner.

Arnold Schwarzenegger som Munksgaard
Michael Bien som Åmot
Sigourney Weaver som Roland
Jeanette Goldstein som Østmo
Leonardo DiCaprio som Wormdahl




2 kommentarer:

  1. Digger det vilt mye!!!! Du har en syk fantasi, høkås! :D

    SvarSlett
  2. Høkaas, du er gal! <3 genialt!

    SvarSlett